четвртак, 6. јун 2013.

Luka Milivojević u crno-belom dresu

Luka Milivojević je veliki zvezdaš, ali izgleda da će morati da zaigra u crno-belom.

Postoji anegdota da je mladi fudbaler u svom domu u Kragujevcu tadašnjeg sportskog direktora Partizana Mladena Krstajića primio u kuću sa Zvezdinim šalom oko vrata i da je tako "ubio" mogućnost da pređe u Humsku.



Pola godine kasnije, kao mladi reprezentativac i fudbaler Rada, prešao je u Crvenu zvezdu i postao reprezentativac Srbije, a MONDO iz pouzdanih izvora saznaje da će na kraju, ipak, zaigrati u crno-belom dresu.

Prvi čovek Rada Ranko Stojić, potvrđeno je našem portalu, nalazi se u Istanbulu gde finalizira pregovore sa čelnicima Bešiktaša oko transfera Milivojevića. 

S obzirom na to kakvo je aktuelno stanje u Crvenoj zvezdi i odluku četvorice igrača da zatraže raskid ugovora sa klubom, naš sagovornik rekao nam je da "Milivojević mnogo voli Zvezdu i da se nikada ne bi odlučio na takav potez, a da pritom ima i veliko poštovanje prema Radu i svemu što je taj klub značio za njegovu karijeru".

Svi su izgledi da će Stojić, koji ima odlične veze u Turskoj i to je više puta potvrdio u praksi, obezbediti odličan ugovor za Milivojevića, koji će se tako možda ponovo sresti sa trenerom koji je insistirao na njegovom prelasku iz Rada u Zvezdu - Robertom Prosinečkim.

Milivojević vesti o tome gde će nastaviti karijeru i da li će Bešiktaš, koji ima konkurenta u Anderlehtu, ispuniti njegove i zahteve Crvene zvezde, čeka u Briselu gde će u petak uveče igrati za "orlove" protiv Belgije.

Podsetimo, Crvena zvezda je 22-godišnjeg vezistu na zimu 2011. godine dovela iz Rada za 600.000 evra i 35 odsto od narednog transfera o čemu su prethodnih meseci razgovarali Stojić i čelnici Crvene zvezde.

Crvena zvezda je jureći UEFA licencu, a ona u velikoj meri zavisi i od pregovora sa Radom kojem se mnogo duguje, prodala Uroša Spajića za 1,5 miliona evra Tuluzu, potom isplatila dugovanja prema Abioli Daudi i tako sprečila da on ode bez obeštećenja, ali time otvorila front prema ostalim igračima, što je dovelo do toga da Aleksandar Pantić (takođe došao iz Rada), Srđan Mijailović i braća Dragoljub i Slavoljub Srnić zatraže raskide ugovora.

Blizu te odluke je i Ognjen Mudrinski, a ukoliko Milivojević zaista ne namerava na taj način da ode iz kluba, Crvena zvezda će u izuzetno neprijatnoj situaciji svakako dobiti određenu sumu novca. Sportski direktor Zoran Stojadinović više puta govorio je da bi pristao na tri miliona za Milivojevića.

Da li će Bešiktaš ponuditi toliko?

Milivojević je za Zvezdu odigrao 46 utakmica i postigao sedam golova.


Izvor: Mondo.rs

Нема коментара :

Постави коментар