субота, 1. јун 2013.

Sa Pintu: U Zvezdi nije lako

Nakon završetka sezone u Jelen Superligi fudbaleri Crvene zvezde dobili su voljno do sredine juna kada će početi pripreme za novu sezonu.

Pauzu u šampionatu iskoristio je i Rikardo Sa Pintu koji je otišao u rodni Portugal i tamo učestvovao na jednom od trenerskih seminara.

Okupljene medije interesovalo je kakva su Portugalčeva iskustva rada u Zvezdi i da li će i naredne sezone voditi vicešampiona Srbije.




"Imam još godinu dana ugovora, videćemo šta će biti… Potreban nam je kvalitet u timu, više opcija kako bi ostvarili zacrtane ciljeve koje rukovodstvo želi, a ti ciljevi su osvajanje duple krune. Ipak, za to je potrebno da se investira u ekipu. U ovom momentu klupsko rukovodstvo se bori da obezbedi uslove za plasman u evro-takmičenje. Videću kakvi su im planovi kada se vratim u Beograd, a to je 17. juna za početak priprema. Tada ćemo razgovarati i videti da li smo u stanju da ostvarimo predložene ciljeve" kazao je Sa Pintu a prenose portugalski mediji.

Iako je iskazao zadovoljstvo onim što je do sada uradio u Zvezdi, Sa Pintu nije krio od zemljaka da je teško raditi u klubu koji grca u finansijskim problemima.

"Iskustvo rada u Zvezdi je veoma teško, ali i pozitivno. Kada sam došao, nismo imali preduslove da napravimo dobre rezultate, ali smo na kraju došli u situaciju da se borimo za prvo mesto. Ali, bilo je jako teško jer imam veoma mlad tim, sa prosekom starosti od oko 22 godine, neki igrači su tu bili tek par meseci i sve te stvari na kraju prave razliku" poručio je trener Crvene zvezde.

Uprava kluba iz Ljutice Bogdana je nakon poraza od Partizana, Slobode i Vojvodine izglasala poverenje Sa Pintuu tako da će Portugalac voditi ekipu i naredne sezone.

Prva iskušenja čekaju ga u kvalifikacijama za Ligu Evrope u kojoj je sa bivšim klubom Sportingom stigao do polufinala pre dve sezone.

Нема коментара :

Постави коментар