недеља, 9. јун 2013.

Kasalicu traže Terek i Krivbas

PARTIJE u dresu Crvene zvezde i reprezentacije Crne Gore predstavljale su najbolju pozivnicu za klubove sa istoka Evrope da Filipa Kasalicu uzmu u obzir kao potencijalno pojačanje u letnjem prelaznom roku.


Predstavnici ruskog Tereka i ukrajinskog Krivbasa došli su u Podgoricu da još jednom snime hitronogog napadača pre konačne odluke. Ubedljiva pobeda Ukrajine bacila je senku na učinak Brnovićevih izabranika, ali su se emisari ovih klubova, u ovom slučaju treneri, uverili u mogućnosti Kasalice, koji je imao prilično korektan učinak.

Problem bi, kao što je to običaj u ovakvim situacijama, mogao da predstavlja novac za obeštećenje. Na “Marakani” još nisu dobili nijednu zvaničnu ponudu za Kasalicu, pa je u ovom trenutku teško reći koja bi cifra zadovoljila apetite kluba iz Ljutice Bogdana. Rusi i Ukrajinci su najavili da će se izjasniti najkasnije za desetak dana, pošto im je urgentno da dovedu igrače za predstojeću sezonu zbog priprema koje startuju ubrzo u Austriji.

Za Kasalicu su ranije bili zaintresovani Lil i Štutgart, koji su se, izvesno, okrenuli drugim opcijama, kao i Kinezi, na čijem je skeneru bio napadač Zvezde. Imajući u vidu nedavne izjave čelnih ljudi sa “Marakane” da je praktično kompletan igrački pogon na prodaju, valjalo bi očekivati da Zvezda pusti Kasalicu u Rusiju ili Ukrajinu ako ponuda bude adekvatna.

Zanimljivo je videti da li će posle 11 sezona provedenih na “Marakani” možda Boban Bajković spakovati kofere i nastaviti karijeru u inostranstvu.

- Zovu sa nekoliko strana i raspituju se za uslove. Ipak, navikao sam da čekam i ne pada mi teško da i dalje ostanem u Zvezdi. Zasad je realna opcija da ostanem, a ako se eventualno pojavi dobra kombinacija, sešćemo da se dogovorimo - jasan je Bajković.

Kada su pojačanja u pitanju, knjiga je i dalje prilično zatvorena, pa osim nuđenja pojedinaca sportskom sektoru crveno-belih, konkretnijih ideja, a samim tim ni poteza, još nema.

Нема коментара :

Постави коментар