недеља, 2. јун 2013.

Odlasci i pojačanja

Naravno, do 17. juna kada počinju pripreme jasno je da će ekipa teško biti pojačana, taj standardni zahtev da trener zna na koga može da računa ne može da se ispuni jer se klubovi uglavnom bave transferima u avgustu, a našu klubovi igraju tokom leta kvalifikacije dok su ekipe iz razvijenih zemalja još na plaži.



Ono što se zna je da Zvezda praktično posle odlaska Spajića nema štopera, da u prvom delu šampionata ne može da računa na Lazovića. Takođe, Kadu odlazi kao slobodan igrač, verovatno i kapiten Mikić, a Garido se neće vraćati iz Hondurasa.

Sledi kompletna rekonstrukcija tima, nije poznato šta će biti sa Bajkovićem, a na spisku za odlazak bi mogao da bude Mladenović koji je izgubio mesto u ekipi.

Ono što je potrebno je praktično kompletna odbrana, pominjan je El Monir iz Jagodine,sada je aktuelan i Momčilović iz Javora, jedan od njih dvojice bi mogao da reši problem na levom boku.

Zvezda je gledala nekoliko mladih igrača iz JSL, ali veliko je pitanje koliki je transfer budžet ako i postoji, jer klub ima preče brige. Ni ko ostaje se neće znati, Mijailović verovatno odlazi, ali teško je verovati da će neko platiti par miliona evra za fudbalera koji nije ni igrao tokom proleća. Milivojević je na ceni, on bi najlakše mogao da nađe angažman, što se špiceva tiče, Dauda ostaje, njemu bi mogao da bude pridodat Grbić iz OFK Beograda.

Mudrinski ide sigurno, Kasalica čeka ponude, videćemo kako razmišlja kapiten Milijaš čija su primanja za Zvezdu u ovom trenutku prevelika. Iz svega napred rečenog sledi konstatacija da leto podrazumeva generalni remont tima, oslanjanje na mlađe igrače, ali ne bi valjalo da crveno-beli kao u nekim prethodnim sezonama krupnim rečima podgrevaju nerealne nade.

Нема коментара :

Постави коментар