уторак, 4. јун 2013.

Умрла најстарија навијачица Црвене Звезде

Најстарији становник у рудничко–таковском крају и ватрена навијачица Црвене звезде Радава Јевтовић, преминула је у Дружетићима, на падинама Маљена у 102. години.
Иако је читав век провела на селу, бавећи се пољопривредом, највећа љубав био јој је Фудбалски клуб Црвена Звезда за који навија од како је чула да постоји.
Пре две године њени потомци обележили су стогодишњицу рођења и тада је причала да је Звезду заволела због Драгослава Шекуларца, јер је слушала на радију како га репортер Радио Београда Радивоје Марковић хвалио док игра.
Како је за агенцију Бета изјавила њена кћерка Бранка Ивановић, која живи у Прањанима, када се појавила телевизија и ако је био пренос неке Звездине утакмице све је остављала да би га гледала.
– Велику радост исказала је, када је Звезда пре 22. године постала шампион Европе у Барију, занимали су је реузултати и осталих клубова овог спортског друштва, али није јој се испунила жеља да посети Маракану – рекла је њена ћерка.
Када је Звезда пре четири дана у ватерполу освојила прво место у Европи, гледала је пренос иако није могла да говори, а на крају утакмице лагано је подигла старачку руку, у знак поздрава.
Радава је оставила бројно потомство и биће данас сахрањена у свом селу, а група навијача из Горњег Милановца однеће Звездину заставу и ставити на њен ковчег.
Поводом смрти Радаве Јевтовић, Црвена звезда је послала телеграм саучешћа породици најстарије навијачице црвено-белих.

1 коментар :