субота, 1. јун 2013.

Zvezda za istoriju !

Iako smo svi priželjkivali jedinstvenu priliku da u borbi za evropski trofej gledamo duel srpskih ''večitih rivala'', može se reći da su polufinalni dueli na završnom turniru Lige šampiona protekli prema očekivanju.



U finale su se plasirali Crvena zvezda i Jug, njihov meč odluke počinje u 20 časova i 15 minuta i ono što je sigurno, to je da ćemo gledati veliku borbu u bazenu, ali uz sjajnu atmosferu na tribinama, uz koju je ekipa Dejana Savića kadra za najveće podvige.

A značaj finala za vaterpoliste Crvene zvezde je utoliko veći, jer su u prilici da svom klubu donesu prvi evropski trofej u istoriji, a crveno-beloj porodici, kad su kolektivni sportovi u pitanju, i prvu titulu prvaka Evrope posle 22 godine i nezaboravnog Barija, kada su Zvezdini fudbaleri došli na evropski tron.

Interesantno je i da su se Zvezda i Jug već dva puta sastali ove sezone u grupnoj fazi Lige šampiona, Dubrovčani su oba puta bili uspešniji, ali večerašnji meč ne može se porediti ni sa jednim od pomenuta dva, pa verujemo da će se Crvena zvezda na najbolji način revanširati ekipi Veselina Đuha.

Нема коментара :

Постави коментар