субота, 25. мај 2013.

Sa Pintu daje šansu mladim igračima

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu poručio je da očekuje od omladinaca koji istrče na teren stadiona "Karađorđe" da pokažu zrelost jer su oni ono sa čime će Zvezda u budućnosti raspolagati i ujedno kazao da posle meča sa Vojvodinom sledi pauza do 17. juna. Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 17 časova gostuju Vojvodini u okviru poslednjeg kola Jelen Superlige Srbije. Kako je i najavljivao, trener Rikardo Sa Pintu u Novi Sad će povesti podmlađen tim kome će biti pridodati igrači sa malom minutažom tokom prolećnog dela sezone.



Portugalac je u svom obraćanju medijima nagovestio da će mlađi igrači u buduće biti okosnica tima Crvene zvezde zbog finansijske situacije koja ne dozvoljava dovođenje igrača koji zahtevaju visoka primanja i čiji je otkup ugovora luksuz za vicešampiona Srbije.

"Šansu će dobiti oni koji nisu puno igrali i omladinci. Finansijska situacija u klubu nam ne dozvoljava da uz pomoć novca budemo konkurentni na tržištu i zbog toga se moramo osloniti na naše mlađe kategorije.
Bez obzira što je prvenstvo rešeno i što susret sa Vojvodinom nema takmičarski značaj, očekujem dobru utakmicu. Igramo meč poslednjeg kola i želimo da pobedimo. Naš protivnik je dobar tim, koji iza sebe ima uspešnu sezonu i nalazi se na trećem mestu. Organizovani su i u svojim redovima imaju nekoliko vrlo kvalitetnih igrača" istakao je portugalski stručnjak.
Smatram da za svakog od 28 fudbalera sa kojima sam radio, znam koliko može da pruži. Verujem da smo izvukli maksimum iz svakoga i da su uvek igrali najbolji u datom trenutku. Sezona je duga i naporna i igračima je potreban odmor. Novo okupljanje ćemo najverovatnije zakazati za 17. ili 18. jun jer nas vrlo brzo očekuju utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope" rekao je Sa Pintu.

Нема коментара :

Постави коментар