недеља, 26. мај 2013.

Mlada Zvezda nije uspela da savlada Vojvodinu

Pred oko 8.000 gledalaca na ''Karađorđu'', Novosađani su u derbiju poslednjeg kola slavili sa 3:0, a njihova pobeda mogla je da bude i ubedljivija da su iskoristili još par sjajnih šansi, ali i da im je sudija Đokić priznao regularan gol u 76. minutu.

Vojvodina je od starta imala inicijativu, već u prvih pet minuta stvorila dve dobre prilike preko Alivodića i Abubakara, ali je Zvezda uspela da se odbrani, prvenstveno zahvaljujući raspoloženom golmanu Vesiću.

U 12. minutu sporna situacija u kaznenom prostoru Zvezde, Trajković je posle kornera postigao gol, ali ga je sudija poništio zbog navodnog prekršaja.




Usledio je pereiod mirnije igre, Zvezda se oslobodila pritiska i dva puta pripretila preko Mudrinskog čiji je je šuteve zaustavljao golman Supić.

I kada se činilo da će se prvo poluvreme okončati bez golova, Abubakar je u 41. minutu pobegao svojim čuvarima, a na ulasku u kazneni prostor je pao posle duela sa golmanom Vesićem. Sudija Đokić je pokazao na belu tačku, posle čega su usledili protesti Zvezdinih igrača koji su smatrali da Vesić nije napravio prekršaj.

Na kraju, Abubakar preuzima odgovornost i sa bele tačke donosi prednost Vojvodini - 1:0.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u nastavku Vojvodina koristi svoju prvu priliku.

U 54. minutu Alivodić se izborio za prostor za udarac u kaznenom prostoru Zvezde i to je učinio sjajno - snažan udarac pod prečku, Vesić je nemoćan - 2:0.

Odmah zatim, trener Zvezde je iz igre izveo Natanijela Asamou, a priliku ukazao mlađanom Brajoviću. Od 61. minuta na terenu je i Nikola Stojković umesto Grujića. 

Vojvodina je bila sve opasnija u tim trenucima, u 65. minutu sjajna šansa za Abubakara, ali Vesić odbija loptu do Kosovića koji šutira visoko preko gola... 

A od 72. minuta rezultat je 3:0! Slobodan udarac za Vojvodinu sa leve strane, izveo ga je Gaćinović, lopta je jednog igrača Zvezde pogodila u ruku, ali onda došla do Trajkovića koji sjajno reaguje i šalje loptu u desni ugao Vesićevog gola - 3:0!

Četiri minuta kasnije još jedan ''slobodnjak'' za Vojvodinu, još jednom je lopta u mreži Vesića, ali je sudija ovaj pogodak poništio zbog nepostojećeg ofsajda. Ostalo je 3:0.

Do kraja, prilike za Vojvodinu propustili su i Katai i Kosović, pa mlada ekipa Zvezde čak može da bude i zadovoljna ovim rezultatom.

Vojvodina je ovom pobedom potvrdila treće mesto na tabeli, sa bodom manje od drugoplasirane Crvene zvezde.

Нема коментара :

Постави коментар