понедељак, 27. мај 2013.

Evropa, ambicije, dugovi





Crveno-beli su još jednu sezonu završili na drugom mestu, bez tima, sa oblakom dugova iznad glave i velikim pitanjem hoće li dobiti evropsku licencu.

I da iz Niona stignu dobre vesti ostaje naravno sumnja u ovaj tim, teško je verovati da mogu da dočekaju jesen u Evropi. Za pojačanja nema novca, sa neafirmisanim igračima ili pozajmicama neće se daleko stići.

Uprava bi trebalo večeras da održi sednicu, postoje najave da će biti raspravljano i o sportskom direktoru Stojadinoviću. Ima primedbi na njegov rad od jednog dela uprave, čini se da su i sami čelnici podeljeni.

Stojadinović nije pogodio sa Garidom, zamera mu se sklanjanje u drugi plan igrača poput Mudrinskog, Mijailovića i Milivojevića čija je cena pala. Direktor je doveo Sa Pinta koji je napravio seriju pobeda, ali je i kada je Zvezda bila u naletu bilo primedbi da tim igra slabo.

Sam Stojadinović je nedavno rekao da je Zvezda stigla prednost Partizana da je bila u prilici da se bori za titulu, što ranijih godina nije bio slučaj. Međutim, na to sledi suprotna argumentacija njegovih protivnika da su u pitanju slabosti komšija, ne kvalitet crveno-belih.

Signal za nepoverenje je formiranje komisije koja će voditi glavnu reč u prelaznom roku. Direktor nije član ovog organa, ali imaće nekoga iznad sebe, i ako ostane u klubu.

Da postoji nejedinstvo među članovima UO po pitanju sportskog sektora manje-više je poznato, ako ode Stojadinović, to je kraj i za Sa Pinta.

Portugalac je zakazao početak priprema za sredinu juna, na neki način je sugerisao na koje igrače ne računa, ali golobradi mladići nisu rešenje za narednu sezonu, ako se kao cilj postavi titula.

Oslobađanje od nerealnih ambicija je druga stvar, Zvezda sa tim kasni nekoliko godina, videćemo hoće li okrenuti list ovog leta.

Нема коментара :

Постави коментар